Rezervácia vyšetrenia online

250 000 x lepšie videnie

Nový zážitok z videnia a lepší pohľad na svet vďaka konceptu B.I.G. Vision Rodenstock

V dnešnej dobe sú už výrobné technológie, čo sa týka výroby a opracovania materiálu okuliarovej šošovky takmer na hranici možností. Taktiež rôzne povrchové úpravy už nedokážu posunúť ostrosť videnia výrazne k lepšiemu.     

Môžeme teda ešte posunúť hranice videnia?
Odpoveď znie: „áno, možné to je“. Je však potrebné pripustiť nový pohľad na systém videnia ako celok. Treba si uvedomiť, že v skutočnosti sa totiž pozeráme mozgom a oči nám obraz len sprostredkovávajú. Pre mnohých je to možno nová informácia, ktorá však zásadne ovplyvňuje to, čo a hlavne ako vidíme.

Aby mozog dokázal vytvoriť čo najlepší obraz, teda najostrejšie videnie, je potrebné mu sprostredkovať ten najlepší signál, ktorý prichádza cez jednotlivé oči. Oko sníma a prenáša signály, ktoré zaznamenáva v zornom poli z okolitého prostredia, neustále reaguje na meniace sa situácie a podmienky, zaostruje a mení vzdialenosti, ktoré pozoruje. Pri tom vykonáva až 250 000 pohybov za deň. Mozog, ktorý tieto signály prijme, potom vytvorí obraz toho, čo práve vidíme a kam sa práve pozeráme. Čím je tento obraz ostrejší, čím väčší poskytuje detaily a kontrast, tým vidíme lepšie a vnímame viac informácií. Oči potom nemusia neustále doostrovať a tým sa vyčerpávať.

Ľudský zrak je unikátny a neskutočne prepracovaný systém. Prijímanie vizuálnych informácií je u každého človeka ovplyvnené inými parametrami, individuálnymi odlišnosťami a rôznymi faktormi. Samotné oko je u každého človeka rôzne veľké a rozdiel jeho dĺžky môže dosahovať až 10 mm. Oko má rôzne špecifické nerovnosti, ktoré ovplyvňujú kvalitu vnímaného obrazu. Rôzne tiež reaguje cez deň a v noci, čo sa odráža v rozdielnej kvalite videnia, kde hlavne za šera alebo v noci nevidíme tak dokonale, ako by sme si priali a potrebovali.

B.I.G. Vision, unikátny koncept spoločnosti Rodenstock, dokáže posunúť hranice kvality videnia pomocou biometrických údajov, ktoré sú použité na výrobu okuliarových šošoviek. Pomocou špeciálneho DNEye scannera zistí optometrista biometrické údaje oka v niekoľkých tisícoch bodoch, zmeria individuálnu dĺžku oka, hĺbku prednej komory, topografiu rohovky, kvalitu videnia za rôznych svetelných podmienok a ďalšie parametre, ktoré môžu ovplyvniť videnie. Špeciálna technológia potom vytvorí biometrický model oka a až na jeho základe sa vyrába okuliarová šošovka.

Vďaka týmto údajom a okuliarovým šošovkám s tzv. DNEye optimalizáciou, teda zahrnutými všetkými biometrickými údajmi, sa užívateľovi okuliarov otvára nový „rozmer“ videnia. Všeobecne platí, že pomocou DNEye optimalizácie získava nositeľ okuliarov lepšie videnie za znížených svetelných podmienok, teda za šera alebo v noci, a vníma ostrejší a kontrastnejší pohľad na všetky vzdialenosti.

Pre koho sú takéto okuliarové šošovky určené?

Odpoveď je veľmi jednoduchá. Pre každého. Samozrejme aj tu platí, že niekto to ocení viac, niekto menej, predovšetkým v závislosti od podmienok, v ktorých sa okuliare využívajú. V rôznych situáciách sú totiž na oči kladené rôzne nároky.

Okuliarové šošovky s DNEye optimalizáciou ocenia predovšetkým tí, ktorí dlhé hodiny strávia pri práci s počítačom. Získajú vďaka ním perfektné zobrazenie každého detailu, text má lepší kontrast a samozrejmosťou je široké zorné pole s minimálnym periférnym skreslením.

Ak veľa šoférujete, tak ste tiež ideálny adept. Lepšie vnímanie detailov prináša väčšiu istotu cez deň aj za šera. Ostrejší obraz a lepšie priestorové videnie potom zvyšuje lepšiu orientáciu v priestore, napríklad pri predbiehaní alebo pri parkovaní. Kvalitnejšie zobrazenie farieb pomáha k lepšej orientácii v prevádzke alebo umožňuje si len vychutnávať krásy okolitej krajiny.

Možností využitia okuliarov je nepreberné množstvo a biometrická inteligencia posúva kvalitu videnia s okuliarmi u väčšiny z nich. Vychutnajte si naplno novú dimenziu videnia s B.I.G. Vision od spoločnosti Rodenstock.

Optika Exklusiv

VISUM očné štúdio

 Adresa: Dunajská 25, 811 08 Bratislava, Slovenská republika
 Telefón: +421 2 544 104 93, +421 2 544 338 78
 Mobil: +421 905 450 973
 Email: info@optikaexclusiv.sk
 Pondelok - Piatok: 09:00 - 18:00
 Sobota: 10:00 - 14:00
 Nedeľa: Zatvorené

Copyright 2020 © OPTIKA EXCLUSIV spol. s r.o.

web: LL studio